Milieubewust

Energiezuinige klimaatsystemen worden steeds belangrijker...
Biddle heeft enkele revolutionaire technologieën ontwikkeld en deze in haar producten geïntegreerd, wat heeft geresulteerd in significante CO2 reducties. Biddle heeft aandacht voor het milieu door, waar mogelijk, te werken met milieuvriendelijke materialen en onderdelen met een lange levensduur en door producten met een laag energieverbruik te leveren. Door het monitoren van de prestaties wordt het verbruik inzichtelijk gemaakt en bewijs geleverd voor de energiebesparingen. 


ISO 14001

ISO 14001 is dé internationale norm op het gebied van milieu. Biddle beschikt al jaren over dit certificaat en zo wordt gegarandeerd dat Biddle volgens een goed functionerend milieusysteem werkt.

ISO 14001

ISO 9001

 

EIA 

Belastingvoordeel op Biddle producten met de Energie-investeringsaftrek (EIA).

Door gebruik te maken van de EIA-regeling kan 45.5 % van de investeringskosten (o.a. aanschaf- en installatiekosten) worden afgetrokken van de winst. Dit verlaagt de fiscale winst en levert gemiddeld 11 % voordeel op. Voor 2023 is een budget van € 249 miljoen beschikbaar.

De investering moet voldoen aan de omschrijving onder één van de codes van de Energielijst. De producten van Biddle die in aanmerking komen voor de EIA-regeling zijn:

  • SR, een luchtgordijn met infraroodsensor en automatische regeling. De infraroodsensor verzamelt alle gegevens over de binnen- en buitentemperatuur en vertaalt dit naar de automatische regeling. Deze auto-actieve regeling zal de benodigde warmte en kracht onafhankelijk van elkaar regelen. Hierdoor wordt altijd de ideale situatie bereikt en is het energieverbruik optimaal.  
  • NOZ2 een plafond luchtverwarmer en -koeler met energiezuinige EC-ventilator voor ruimten tot 14 m hoogte. Het inducerend uitblaassysteem met verstelbare nozzles zorgt voor een optimale luchtverdeling op vloerniveau. Bij gebruik van de automatische regeling wordt een stabiel en comfortabel binnenklimaat op vloerniveau gehandhaafd. 
  • De het warmteterugwintoestel (HR) een warmteterugwinningssysteem uit ventilatielucht met energiezuinige EC-ventilatoren. Door middel van het tegenstroomprincipe verbetert de luchtkwaliteit en wordt het energieverbruik verlaagd. Met de lucht-naar-lucht warmtewisselaar is een terugwinningsefficiëntie/rendement tot 90 % haalbaar.

Hoe dient u een aanvraag in?

Voor meer informatie over het indienen van een aanvraag en de Energielijst met codes kunt u terecht bij De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

 

Nieuwsbrief

Interessant klimaatnieuws en exclusieve primeurs ontvangen?
Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief.