Samenwerking

Voor het ontwikkelen van innovatieve klimaatoplossingen werkt Biddle onder andere samen met diverse universiteiten en onderzoeksinstituten.

Samenwerking Biddle BV, TNO en University of Cambridge
Biddle ontvangt subsidie voor de volgende activiteiten:

Open deuren verstoren het klimaat in het gebouw door binnenkomende koude lucht. Een Biddle luchtgordijn voorkomt deze verstoring van het klimaat door zijn hoge scheidingseffectiviteit. De scheidingseffectiviteit is altijd voor verbetering vatbaar. Binnenkomende kou in deuropeningen wordt veroorzaakt door natuurlijke convectie en ventilatie. Met huidige luchtgordijnen is er bekend hoeveel convectie er kan worden tegen gehouden, echter is het niet bekend hoeveel ventilatielucht er kan worden tegen gehouden. Over het tegenhouden van ventilatielucht (zowel natuurlijk als mechanisch), is weinig in bestaande wetenschappelijke literatuur bekend, waardoor kennis mist om een hoogwaardig en energiezuinig luchtgordijn te ontwikkelen: een luchtgordijn dat volautomatisch kan inspelen op alle denkbare omstandigheden. Concrete doelen van dit project zijn:

  • Ontwikkeling van een nieuw en innovatief regelalgoritme
  • Volledig autonome bepaling van het regelalgoritme
  • Ontwikkeling van een integraal regelplatform


De bovengenoemde activiteiten zijn medegefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en de provincies Groningen, Fryslân en Drenthe.

Klik op onderstaand logo om de PDF te bekijken.

Europees fonds voor regionale ontwikkeling

 

Nieuwsbrief

Interessant klimaatnieuws en exclusieve primeurs ontvangen?
Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief.