QHSE & LEAN COORDINATOR

 Welkom in onze LEAN gestuurde productie. Van buiten zie je het niet maar als je de productie inloopt zie je gelijk een mooi gestroomlijnde productie: schone werkplekken die rust uitstralen, werkcellen met “supermarkten” voor de interne klant, voorraden op Kanban, assemblage lijnen en zelfs planten door de hele productie, want slim werken doe je met voldoende zuurstof. Wij nemen LEAN serieus want onze efficiënte manier van werken zorgt ervoor dat we onze groei aan kunnen. We groeien, en flink ook.

We zijn één van de snelst groeiende bedrijven van Nederland en daarmee zijn we zelfs FD Gazelle 2019. We staan bekend om onze innovatieve kwaliteitsproducten en willen meer aandacht schenken aan QHSE.

 

Ben jij die persoon die LEAN versie 2.0 kan opzetten en QHSE verder kan opbouwen? Spreekt dit je aan en wil je aan de slag in een internationale innoverende organisatie? Neem dan contact met ons op!

 

Wie zijn wij?

Al meer dan 60 jaar ontwerpt, fabriceert en verkoopt Biddle in Kootstertille klimaat technische apparatuur voor toepassingen in gebouwen. Door technologische innovatie hebben wij internationaal gezien een sterke positie binnen de klimaatbranche verkregen. Innovatie zit ons in ons bloed en wij passen dit ook toe op andere vlakken. De werknemers voelen zich betrokken en samen zetten we mooie resultaten neer. Wij groeien en kunnen de projecten goed aan door ons optimaal ingerichte productie proces waarbij we gebruik maken van de LEAN principes. Biddle maakt onderdeel uit van de Carver Group en functioneert in de vorm van een internationale matrix organisatie. De functie van QHSE & LEAN Coördinator is gevestigd in Kootstertille. Op deze locatie zitten onder andere de afdelingen: Product Development, Productie, Productie Support, Technical Sales Support en Finance. In de functie van QHSE & LEAN Coördinator werk je nauw samen met de Operations Director.

 

De functie:

In de functie van QHSE & LEAN Coördinator ga je aan de slag met vier onderdelen:

 

 • QHSE:

We zijn trotse eigenaar van de certificaten van ISO14001, ISO9001 en VCA. Om dit te onderhouden werken wij met een KAM systeem. In deze rol van QHSE & LEAN Coördinator ben je verantwoordelijk voor het updaten, coördineren en verbeteren van het systeem. Je zorgt er voor dat processen goed omschreven zijn en organiseert interne audits en werkplek inspecties. Verder signaleer je structurele problemen en adviseer je gevraagd en ongevraagd en implementeer je verbeteringen. Je begeleid externe audits en bereid deze op tijd voor. Je schrijft het management rapport en zorgt er voor dat je voldoende input hiervoor krijgt. Je communiceert de resultaten met het management en de werknemers. Verder weet jij gestalte te geven aan MVO.

 

 • LEAN:

Onze Productie functioneert al op een hoog LEAN niveau maar het is tijd voor LEAN versie 2.0. Je gaat aan de slag om LEAN verder op te bouwen. Dit doe je door workshops te organiseren waarin je samen met de werknemers inzoomt op het proces, je onderzoekt de IST situatie en de Future state. Je stuurt vervolgens op de actielijsten en organiseert de stroomlijning van de logistieke productie processen (Kanban). Je houdt je bezig met Value Stream Mapping en controleert op de juiste uitvoering van 5S. Je verzorgt LEAN audits en zorgt dat de follow ups worden gedaan. Verder ben je verantwoordelijk voor de VaVe projecten. Tot slot blijf jij je focussen op Continuous Improvement.

 

 • Proces analyse:

In onze Productie hebben we behoefte aan een betere proces analyse. In deze functie ga jij aan de slag om een goede methode te ontwikkelen om de processen te analyseren. Wanneer dit staat kan jij aan de slag met het analyseren van de efficiëntie van de processen. Je adviseert het management hierover. Daarnaast ga je aan de slag met de Service databases en de Klanten klachten. Je analyseert de data, signaleert structurele problemen, informeert en adviseert de betreffende afdelingen en stuurt op vervolg acties.

 

 • Overige taken:

Door deze functie sta jij midden in de organisatie. Wanneer je bovenstaande zaken goed op de rit hebt ga jij je ook bezig houden met andere zaken zoals het beschrijven van processen in de Productie maar ook op de overige afdelingen. Verder houdt jij je bezig met kostprijsberekeningen (MKP, DKP en FVP) voor standaard en speciale projecten.

Ook organiseer je de werk- en test instructies. Tot slot neem jij deel aan het projectteam voor een nieuw ERP systeem.

 

Kortom een zeer afwisselende functie waarin je veel vrijheid hebt en door je centrale positie een grote bijdrage kan leveren aan de organisatie.

 

Jouw profiel:

Je wordt enthousiast van onze LEAN omgeving en bij het lezen van deze vacature kriebelen je vingers om aan de slag te gaan met de genoemde taken op basis van je ervaring en kennis. Je voldoet hierbij aan de volgende punten:

 • Je bent in het bezit van Bachelor diploma in de richting van Technische Bedrijfskunde of een andere vergelijkbare HBO opleiding;
 • Je hebt aantoonbare kennis van en ervaring met LEAN. Mooie certificaten zeggen ons minder dan goede ideeën en ervaring in het sturen van project teams;
 • Je hebt kennis van en ervaring met proces analyse en je bent in staat om een methode te ontwikkelen;
 • Je bent zelfstandig, pro-actief en in staat om continu te kijken naar verbetering;
 • Je bezit analytisch denkvermogen en de communicatieve vaardigheden om gevraagd en ongevraagd advies te geven en te sturen op actielijsten;
 • Je bent handig met Excel en kan ons nog het één en ander hierover leren.

 

Wij bieden:

 • Een uitdagende functie binnen een succesvolle innoverende internationale organisatie met een informele sfeer en een sterk imago in de markt;
 • Een interessante baan met veel persoonlijke verantwoordelijkheid en creatieve vrijheid;
 • De mogelijkheid je te ontwikkelen, mede door middel van interne trainingen;
 • Een bij de functie passend salaris, conform CAO Metalektro, afhankelijk van je werkervaring.

 

Onze nieuwe collega worden?
E-mail dan je motivatie en CV naar nicoline.spoelstra@biddle.nl

Voor meer informatie over deze functie en Biddle, bezoek onze website en bekijk ook onze film over onze Productie op Youtube (zoek op Biddle production)

of neem contact op met Nicoline Spoelstra- van Dijk, HR Manager op 0512-335578 of Sjouke G. Land, Operations Director op 0512-335565.

Nieuwsbrief

Interessant klimaatnieuws en exclusieve primeurs ontvangen?
Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief.