Vacature: Technical Author

Functie omschrijving

Ben jij een enthousiaste en communicatief vaardige schrijver? Heb je feeling met techniek en lijkt het je leuk om in een team met diverse engineers informatie te verzamelen en naar eigen inzicht te vertalen in een handleiding? Dan biedt Biddle een mooie uitdaging in de functie: technical author. Tijdens het ontwikkelen van nieuwe producten ga je op zoek naar de benodigde informatie en vertaal je dit naar een duidelijke handleiding voor gebruikers en installateurs. Je zorgt voor duidelijkheid, uniformiteit en structuur. Spreekt dit je aan en wil je aan de slag in een internationale innoverende organisatie? Neem dan contact met ons op!

 

Wie zijn wij?

Al 60 jaar ontwerpt, fabriceert en verkoopt Biddle in Kootstertille klimaat technische apparatuur voor toepassingen in gebouwen. Door technologische innovatie hebben wij internationaal gezien een sterke positie binnen de klimaatbranche verkregen. Innovatie zit ons in ons bloed en wij passen dit ook toe op andere vlakken. De werknemers voelen zich betrokken en samen zetten we mooie resultaten neer. Wij groeien en kunnen de projecten goed aan door ons optimaal ingerichte productie proces waarbij we gebruik maken van de LEAN principes. In Kootstertille zitten een internationale Sales afdeling maar ook een Productie en Product Development.  De functie van Technical Author maakt onderdeel uit van de afdeling Product Development en is hierdoor nauw betrokken bij het ontwikkelproces.

 

De functie:

In de functie van Technical Author ben je verantwoordelijk voor het duidelijk schrijven van technische handleidingen in het Nederlands en Engels. Hiervoor verzamel je de benodigde informatie bij de betreffende projectgroep of collega en vervolgens analyseer je dit. Onze handleidingen worden standaard naar maar liefst 11 talen vertaald en kunnen mogelijk naar 30 talen vertaald worden. Gelukkig hoef je niet al die talen te beheersen naar wel de vertalingen bij een vertaalbureau te coördineren en verwerken. Ook houdt je je bezig met het verzorgen van illustraties, onder andere op basis van 3d modellen. Tot slot zorg jij voor de opmaak van de handleidingen.

 

Jouw profiel:

 • Je hebt HBO-denkniveau en je bezit technisch inzicht;
 • Je hebt aantoonbare vaardigheden in het schrijven van technische informatieve tekst;
 • Je schriftelijke communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels zijn goed ontwikkelt;
 • Je bent zelfstandig, pro actief en je hebt oog voor detail;
 • Je bezit analytisch denkvermogen;
 • Je hebt ervaring met Framemaker en DITA of bereid en in staat om dit op korte termijn zelfstandig te leren;
 • Relevante ervaring is een pré.

 

Wij bieden:

 • Een uitdagende functie binnen een succesvolle innoverende internationale organisatie met een informele sfeer en een sterk imago in de markt;
 • Een interessante, baan, met veel persoonlijke verantwoordelijkheid en creatieve vrijheid;
 • De mogelijkheid je te ontwikkelen, mede door middel van interne trainingen;
 • Een bij de functie passend salaris, conform cao, afhankelijk van de werkervaring.

 

Onze nieuwe collega worden?
E-mail dan je motivatie en CV naar nicoline.spoelstra@biddle.nl. Voor meer informatie over deze functie en Biddle, bezoek onze website of bekijk ook onze film over onze Productie https://www.youtube.com/watch?v=aLrD1BC6hoQ of neem contact op met Nicoline Spoelstra- van Dijk, HR Manager op 0512-335578.

Nieuwsbrief

Interessant klimaatnieuws en exclusieve primeurs ontvangen?
Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief.