De innovatieve NOZ2 Cooling-technologie, ontwikkeld door brancheleider Biddle, is ontworpen om een gebruiksvriendelijk en energiezuinig koelsysteem aan te kunnen bieden voor industriële, retail- en vrijetijdstoepassingen.

De geavanceerde 'optimale luchtverdeling door inductie'-technologie van de NOZ onderscheidt zich van de concurrentie en biedt een energie-efficiënte oplossing voor temperatuurbeheersing in grote ruimtes. Het systeem zorgt voor een hoge luchtverplaatsing over een groot oppervlak dankzij het inductie-effect, met instelbare uitblaaspatronen en minimaal warmteverlies, wat een efficiënt hergebruik van energie oplevert.

De NOZ2-serie is speciaal ontwikkeld voor grotere gebouwen met hoge plafonds en is effectiever dan traditionele producten en aanzienlijk energiezuiniger. Er zijn minder apparaten nodig om grote oppervlakken te verwarmen of te koelen en de gebruikersvriendelijke optionele automatische regelaar zorgt ervoor dat hij gemakkelijker te bedienen en te onderhouden is dan de meeste andere systemen.

Het belangrijkste verschil tussen de NOZ2-serie en andere luchtbehandelingsapparatuur is het
aantal luchtuitlaten. Waar de meeste producten zijn voorzien van slechts één straalmond, hebben
onze toestellen zes zogeheten nozzles, vandaar de naam ‘NOZ’. De nozzles kunnen afzonderlijk worden gericht om warme lucht weg te leiden van werkplekken om tocht te voorkomen, of om koele lucht toe te voeren voor een optimaal comfort.

NOZ2 Cooling werkt door warme lucht aan te zuigen die gekoeld wordt en vervolgens gelijkmatig over de ruimte wordt verdeeld. De bij de koeling ontstane condens wordt verzameld met een ingebouwde demister en kan worden afgevoerd, zodat het koelingstoestel overal kan worden geplaatst. De automatische regeling van de NOZ2 past automatisch de warmteafgifte en ventilatorsnelheid aan om een stabiele, comfortabele temperatuur te handhaven, waarbij de toonaangevende CHIPS-technologie van Biddle voortdurend het optimale luchtvolume en de warmte van de krachtige traploze EC-ventilatoren evalueert.

Het systeem wordt geprogrammeerd via een gebruiksvriendelijk automatisch bedieningspaneel gekoppeld aan een ruimtetemperatuursensor. Tot 50 NOZ2-toestellen kunnen worden gekoppeld aan één b-touch voor verwarming of koeling. Als er ook ventilatie wordt geleverd, kunnen met één b-touch maximaal tien toestellen worden aangestuurd.

-----

Biddle, opgericht in 1929, is wereldberoemd op het gebied van verwarming en innovatie en opereert vanuit productievestigingen in het Verenigd Koninkrijk en Nederland en verkoopkantoren in Frankrijk, Duitsland, België en Canada.

Binnen de HVAC-sector wordt de naam Biddle erkend en gerespecteerd als een toonaangevende specialist in de levering van hoogwaardige en verwarmings-, ventilatie-, luchtverwarmings- en luchtgordijnproducten en -oplossingen die zijn 'gemaakt om lang mee te gaan'. Het bedrijf beschikt over een deskundig team van productontwerpers en landelijk opererende klantenservice en technische ondersteuning.