Tegenwoordig is het aanbod van producten veel groter en is het aantal winkels sterk toegenomen. Dit sluit helemaal aan bij één van de speerpunten van de NS om ‘een aangenaam verblijf te creëren op stations voor het personeel en de reizigers’. Bij een aangenaam verblijf hoort zeker ook een comfortabel binnenklimaat in de commerciële ruimtes.

Open deuren en binnenklimaat
Voor een klantvriendelijke uitstraling hebben de winkels de wens om de deuren van de entree geopend te houden. Zonder goed werkend luchtgordijn resulteert dit vaak in klachten over kou, tocht of trek (onderdruk). Voor adviseurs van de NS was het op zoek gaan naar een geschikte oplossing voor een stabiel binnenklimaat in combinatie met open deuren een hele uitdaging, dit vanwege de vaak lastige omstandigheden op een station.

Samenwerking
Externe adviseurs hebben daarbij contact gelegd met Biddle voor advies en selectie van luchtgordijnen. Aize Broersma, Sector Specialist Retail van Biddle BV, zegt over dit project: "Wij zijn benaderd vanwege onze expertise in klimaatscheidingen, onze mogelijkheid om maatwerk te leveren voor elke denkbare (bouwkundige) situatie en onze volledige after-sales faciliteiten. We zijn een partnerschap met NS en de externe adviseurs aangegaan om een hoogwaardige en energiezuinige oplossing te realiseren." Specifiek is gekozen voor luchtgordijnen van Biddle vanwege de volgende voordelen:
 

Het hoge scheidingsrendement zorgt voor een optimale klimaatscheiding waardoor een comfortabel binnenklimaat gewaarborgd blijft
De luchtgordijnen zijn standaard geschikt voor laagwater temperaturen, dit vanwege de toepassing van warmte-koudeopslag (WKO) installaties
De volledig automatische regeling zorgt ervoor dat het personeel geen omkijken heeft naar het luchtgordijn
Ten opzichte van conventionele handbediende luchtgordijnen wordt veel energie bespaard 


De doelstelling van NS Stations is: “de omzet maximaliseren door een klantvriendelijke stations- en winkelomgeving”. Deze verwachtingen en doelstellingen binnen de NS zijn ongeëvenaard, aldus Broersma. Alle winkels op Rotterdam CS zijn voorzien van Biddle luchtgordijnen en men spreekt van een groot commercieel succes.

Behalve de winkels op het station van Rotterdam zijn ook de winkels van de stations van Utrecht, Amsterdam, Den Haag, Breda en Arnhem voorzien van de Biddle luchtgordijnen. Tot slot staan andere stationslocaties ook alweer op de planning.