Door de introductie van de cassette unit, model Comfort Circle2, heeft Biddle opnieuw een voorsprong genomen binnen de luchtverwarmingsapparatuur. Met het ontwerp van de innovatieve ring in het uitblaasrooster is een nieuwe uitblaastechnologie ontwikkeld. Het geheim zit in de automatisch gestuurde inwendige ring die ervoor zorgt dat zowel in de verwarmings- als in de koelstand de meest comfortabele en efficiënte uitblaasrichting wordt gekozen.

Dat de functies verwarming en koeling in één toestel kunnen worden gecombineerd, levert ten aanzien van de benodigde installaties een besparing op voor eigenaren van winkels en openbare gebouwen. De ruimte wordt efficiënt verwarmd en/of gekoeld, wat resulteert in een aangenaam klimaat. De Comfort Circle2 past perfect in een standaard plafondtegel, alleen het modern vormgegeven uitblaasrooster blijft zichtbaar.

Uniek gepatenteerd uitblaasprincipe
Het ronde uitblaasrooster zuigt lucht aan in het midden van het rooster. Na het verwarmen of koelen van de lucht, wordt deze via de uitblaasopeningen aan de zijkant van het rooster gelijkmatig in de ruimte uitgeblazen. De unieke en gepatenteerde ring in het uitblaasrooster kiest automatisch de juiste uitblaashoek bij verwarmen of koelen. De dieptewerking blijft hierdoor in beide situaties gewaarborgd. Warme lucht wordt in een schuine hoek richting de vloer uitgeblazen. Om een optimaal klimaat zonder tocht te creëren, wordt de gekoelde lucht horizontaal langs het plafond uitgeblazen.

Verwarming, koeling en ventilatie
De Comfort Circle2 is verkrijgbaar in twee verschillende afmetingen: de CC2 60 (60 x 60 cm) en de CC2 90 (90 x 90 cm). Eén CC2 60 verwarmt en/of koelt een ruimte van ± 100 m², de CC2 90 kan een ruimte aan van ± 200 m². Het toestel is geschikt voor een plafondhoogte van 2,0 tot 3,5 m. De volgende uitvoeringen zijn beschikbaar: verwarmingstoestel, koeltoestel, een combinatie van verwarmen en koelen en een verwarmingstoestel met mogelijkheid tot ventilatie. Het toestel wordt standaard geleverd in de kleur wit (RAL 9016). Andere kleuren zijn tegen meerprijs mogelijk.